Reguliere opvang De Schavuiten Leiden

KINDEROPVANG gezonde kinderen  

Geitjes en
Lammetjes

Dit zijn de beide baby groepen. Op de Geitjes en de Lammetjes ligt de leeftijd tussen de 3 maanden en de 2 1/2 jaar.  De kinderen gaan rond het tweede jaar over naar een van de dreumesgroepen, afhankelijk van de ontwikkeling van het kind en de groepsdynamiek. Op deze groepen hebben de pedagogisch medewerkers de babyspecialisatie gevolgd.

Biggetjes en Kuikentjes

Dit zijn de dreumesgroepen. Hier zijn de kinderen vanaf het moment van overgang van de babygroep tot zij naar de basisschool gaan. Op deze groep heeft een van de pedagogisch medewerkers de cursus kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong gevolgd.

Voor beide groepen geldt dat er een mix is gevonden tussen mbo en hbo opgeleid personeel.

 

 

 

 

Baby groepen

Op de baby groepen wordt tot ongeveer een jaar  het ritme van het kind aangehouden. In nauw overleg met ouders worden activiteiten aangeboden aan de allerjongsten die passen bij hun dagritme. Zo wordt  met de allerkleinsten naast de reguliere zorg zoals flesje geven, verschonen en op tijd naar bed voor een slaapje ook tijd genomen om even lekker te knuffelen en te spelen in de box of op het kleed. Voor de wat grotere kinderen is er voldoende materiaal aanwezig om lekker te spelen.

Met de grotere kinderen worden ook dagelijks liedjes gezongen, voorgelezen en als de kinderen er zin in hebben mogen ze meedoen met knutselactiviteiten zoals kliederen met verf, met wasco maar ook bijvoorbeeld plakken of  met scheerschuim spelen.

Indien het weer het toelaat gaan de kinderen  buitenspelen en met de allerkleinsten wordt er gewandeld. Op de babygroepen hebben we de beschikking over tweeling wagens en vierling wagens.

Voor de kinderen die al goed kunnen lopen geldt dat ze met de grotere kinderen mee buiten gaan spelen. Dit kan ook bij regen of sneeuw zijn. Belangrijk is dan ook dat kinderen goed gekleed op het weer zijn zodat ze er wel plezier aan kunnen beleven maar geen hinder van hebben.

 

 

Dreumesen en peuters

Op de dreumes/peutergroepen speelt het stimuleren van de zelfredzaamheid, de interactievaardigheden, vriendschappen een grote rol. Voor de oudste peuters wordt spelenderwijs een programma aangeboden ter voorbereiding op de basisschool.

Ook is er op deze groepen natuurlijk voldoende ruimte om te spelen.  Er is voldoende speelgoed op de groep aanwezig. Zo af en toe gaat echter al het speelgoed van de groep en brengen de pedagogisch medewerkers de dozen met kosteloos materiaal binnen op de groep. De kinderen gaan 2 keer per dag buiten spelen ook als het weer wat minder is. Belangrijk is dan ook dat de kinderen de beschikking hebben over kleding die dit toelaat, zoals regenjas en laarzen als het nat is buiten. Lekkere warme jas,  muts en wanten als het koud is enz.

Voor de groepen gezonde kinderen geldt dat de GGD inspectie jaarlijks onaangekondigd langs komt om te checken of alles volgens de afgesproken spelregels gebeurd. Het inspectierapport is opgenomen onderaan deze pagina.

Hier vindt u de link naar het Pedagogisch beleidsplan. Op de groepen kunt u het werkplan van de groep van het kind vragen.

Nuttige links

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!