Over ons Locatie Almere

Wanneer zou uw kind gebruik kunnen maken van De Schavuiten?

Indien uw kind verpleegkundige zorg nodig heeft. Te denken valt aan zorg in het kader van epilepsie, diabetes, canulezorg, medicatie afhankelijke zorg of sondevoeding of andere verpleegkundige zorg. Oftewel al datgene waar verpleegkundige expertise voor nodig is, kunt u een beroep op ons doen. Onze verpleegkundigen zijn bevoegd en bekwaam om namens uw zorgverzekering een indicatie te mogen stellen. Is er geen verpleegkundige zorgvraag maar wel sprake van begeleiding, bijvoorbeeld bij eetproblematiek of een ontwikkelingsachterstand, dan valt de zorg mogelijk onder de Jeugdwet. Wij mogen de indicatie dan niet zelf afgeven maar kunnen u wel helpen de aanvraag te doen bij uw gemeente. Uw kind is dan uiteraard ook welkom op De Schavuiten.

almere-audioweg-4

 

Wat maakt de Schavuiten uniek?

Naast de professionele verpleegkundige zorg en de pedagogische begeleiding kijken wij naar wat er nog meer nodig is voor het kind en het gezin. Door onze directe en korte lijnen met andere zorgprofessionals zoals logopedie, fysiotherapie en thuiszorg teams kunnen wij samen dat bieden wat uw kind nodig heeft. In het pand aan de Audioweg hebben zowel een kinderfysiotherapeut als een logopediste hun praktijk. In het gebouw van de Olivijn zijn nog meer disciplines aanwezig, zoals Vitree en de Merem (kinderrevalidatie).

Deze laagdrempelige contacten uiten zich in een prettige samenwerking. Daarbij blijft altijd overeind dat u als ouder zelf uw keuze maakt wie u als zorgaanbieder wilt inschakelen. Heeft  u zelf een fysiotherapeut voor uw kind waar u tevreden over bent dan nodigen wij u graag uit om de behandeling bij ons op de groep voort te zetten. Als er behoefte is aan een zorgvraag waaraan wij, De Schavuiten niet aan kunnen voldoen weten wij u wel te verwijzen naar collega’s die datgene wel bieden.

Op de groepen maken wij gebruik van pictogrammen en gebruiken wij ondersteunende gebarentaal ter bevordering van de taalontwikkeling. Om op de groep vooral rust uit te stralen, zo min mogelijk onnodige prikkels te geven, hebben wij speelgoed opgeborgen om juist dan te gebruiken als er gericht mee gespeeld en/of geoefend wordt. Daarnaast gaan wij zoveel mogelijk, als het weer het toelaat, naar buiten. Op zowel de Audioweg als de Marathonlaan is een gezamenlijk speelplein voor de jonge kinderen.

 

Ouders aan het woord; 

Megan

Beste ouders, Welkom bij de Schavuiten!

Je kind op een specialistisch verpleegkundige kinderopvang, dat had je niet verwacht, gehoopt of gedacht. Maar als moeder tot moeder en/of vader: wees gerust. Dit is een heel fijne plek voor jouw kind.

Mijn dochter Megan zit sinds april 2017 bij de Schavuiten. Megan heeft een heel zeldzaam syndroom. Ze heeft onder andere last van voedingsproblemen (ze heeft een sonde), slappe spierspanning, een rug vol hernia’s en wat uiterlijke kenmerken. Ze loopt vooral fysiek erg achter. Een reguliere opvang was daarom geen optie.

Bij de Schavuiten zit ze helemaal op haar plek!

Ondanks haar beperkingen leert ze zo enorm veel en snel. Ze leert met andere kinderen omgaan en ze leert ook van ze. Zowel de verpleegkundigen als de pedagogische medewerkers zijn erg bekwaam én niet geheel onbelangrijk: superlief.

Ik laat Megan elke dag met een gerust hart achter.

Een zorgkind brengt enorm veel stress, gedoe en zorgen met zich mee. De Schavuiten neemt dat zoveel mogelijk bij de ouders weg. Want niet alleen zorgen ze voor onze kinderen, ze hebben een hoop kennis. Met die kennis heb jij de handvatten om andere zaken rondom de zorg van jouw kind op te pakken.

Het is bijna niet mogelijk: maar maak je geen zorgen.

Jouw kind wordt vast een hele goede Schavuit!

Groetjes,  De mama van Schavuit Megan.    Inmiddels is Megan vanuit de Schavuiten doorgegroeid.

 

Nia

Nia is inmiddels 2,5 jaar oud en gaat sinds 1,5 jaar naar de Schavuiten, eerst 2 dagen maar sinds kort 3 dagen per week.

Ons gezin bestaat uit 4 personen, Nia, haar broer van 5 jaar, papa en mama. Papa werkt als recruiter en mama is IC verpleegkundige.

Wij wonen in Almere Stad en kunnen met mooi weer zelf op de fiets naar de Schavuiten komen!

 

Nia is geboren met een aanlegstoornis van haar hersentjes. Al vrij vroeg in de zwangerschap (6 weken) werd ons verteld dat haar hersens er “anders” uitzagen.

Hierdoor is de zwangerschap vooral een medische molen geweest en hebben wij hier veel minder van kunnen genieten dan tijdens de eerste zwangerschap.

De medische molen ging daarom direct na de geboorte door. Hieruit bleek dat Nia periventriculaire nodulaire heterotopie heeft.

Dit houdt in dat haar hersens tijdens de zwangerschap anders zijn ontwikkeld, met als resultaat, wat klompjes hersencellen op plekken in haar hersens waar dit niet hoort.

Deze diagnose kregen wij redelijk snel na de geboorte, maar over het toekomstperspectief kon niemand ons iets vertellen. De ervaringen en cijfers hierin waren zo uiteenlopend, van kleine problemen bij het leren, tot helemaal niet kunnen lopen/praten/zitten. Wij leerden om niet te ver vooruit te kijken en blij te zijn met elke mijlpaal die zij behaalde.

Toen Nia 5 maanden was, kreeg zij haar eerste epileptische aanval, waarvoor zij inmiddels bij SEIN onder behandeling is.

Als ouders, zij wij vooral in het eerste jaar, heel erg zoekende geweest. Wij hebben gemerkt dat je als ouder soms overal achteraan moet en alles in de gaten moet houden.

Ook moet je veel zelf uitzoeken en hebben wij de begeleiding van ouders van een kindje met wat “extra aandacht” gemist. Natuurlijk speelde Covid hierin ook een rol.

Via via hoorde wij van de Schavuiten en zijn daar rond Nia haar eerste verjaardag op kennismakingsgesprek geweest.

Het voelde zo goed, te weten dat er goed opgeleid personeel werkt, die Nia goed in de gaten kunnen houden en weten te handelen wanneer dit nodig is.

Ook wordt er meegekeken en meegedacht, hierdoor konden wij Nia vanaf de eerste dag al met een goed gevoel achterlaten, iets wat in de maanden daarvoor eigenlijk niet voor te stellen was.

 

Nia is een inmiddels uitgeroeid tot een vrolijke peuter van 2,5 met een eigen willetje. Het is een echt meisje, dat houdt van roze, nagellak, tasjes en poppen. Dansen vind ze geweldig, daarom zit ze ook sinds kort op dansles in Almere Poort. Nia is niet schuw en maakt makkelijk contact, ze houdt van buiten spelen, bloemetjes plukken en stoeien met haar broer.

Tot nu toe gaat alles boven verwachting goed! Ze gaat graag naar de Schavuiten en heeft hier verschillende vriendjes, ze komt vaak thuis met verhalen over haar vriendjes en de juf en zingt liedjes die ze die dag geleerd heeft.

Wij zijn ontzettend blij dat Nia een leuke plek heeft gevonden, waar zij zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Groet, vader en moeder van Nia.                    Augustus 2022.

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!