Over ons Locatie Almere

Wanneer zou uw kind gebruik kunnen maken van De Schavuiten?

Indien uw kind verpleegkundige zorg nodig heeft. Te denken valt aan zorg in het kader van epilepsie, diabetes, canulezorg, medicatie afhankelijke zorg of sondevoeding of andere verpleegkundige zorg. Oftewel al datgene waar verpleegkundige expertise voor nodig is, kunt u een beroep op ons doen. Onze verpleegkundigen zijn bevoegd en bekwaam om namens uw zorgverzekering een indicatie te mogen stellen. Is er geen verpleegkundige zorgvraag maar wel sprake van begeleiding, bijvoorbeeld bij eetproblematiek of een ontwikkelingsachterstand, dan valt de zorg mogelijk onder de Jeugdwet. Wij mogen de indicatie dan niet zelf afgeven maar kunnen u wel helpen de aanvraag te doen bij uw gemeente. Uw kind is dan uiteraard ook welkom op De Schavuiten.

almere-audioweg-4

almere-audioweg-10

Wat maakt de Schavuiten uniek?

Naast de professionele verpleegkundige zorg en de pedagogische begeleiding kijken wij naar wat er nog meer nodig is voor het kind en het gezin. Door onze directe en korte lijnen met andere zorgprofessionals zoals logopedie, fysiotherapie en thuiszorg teams kunnen wij samen dat bieden wat uw kind nodig heeft. In het pand aan de Audioweg hebben zowel een kinderfysiotherapeut als een logopediste hun praktijk. In het gebouw van de Olivijn zijn nog meer disciplines aanwezig, zoals Vitree en de Merem (kinderrevalidatie).

Deze laagdrempelige contacten uiten zich in een prettige samenwerking. Daarbij blijft altijd overeind dat u als ouder zelf uw keuze maakt wie u als zorgaanbieder wilt inschakelen. Heeft  u zelf een fysiotherapeut voor uw kind waar u tevreden over bent dan nodigen wij u graag uit om de behandeling bij ons op de groep voort te zetten. Als er behoefte is aan een zorgvraag waaraan wij, De Schavuiten niet aan kunnen voldoen weten wij u wel te verwijzen naar collega’s die datgene wel bieden.

Op de groepen maken wij gebruik van pictogrammen en gebruiken wij ondersteunende gebarentaal ter bevordering van de taalontwikkeling. Om op de groep vooral rust uit te stralen, zo min mogelijk onnodige prikkels te geven, hebben wij speelgoed opgeborgen om juist dan te gebruiken als er gericht mee gespeeld en/of geoefend wordt. Daarnaast gaan wij zoveel mogelijk, als het weer het toelaat, naar buiten. Op zowel de Audioweg als de Marathonlaan is een gezamenlijk speelplein voor de jonge kinderen.

De Schavuiten - banner

Brief van een moeder 

Beste ouders, Welkom bij de Schavuiten!

Je kind op een specialistisch verpleegkundige kinderopvang, dat had je niet verwacht, gehoopt of gedacht. Maar als moeder tot moeder en/of vader: wees gerust. Dit is een heel fijne plek voor jouw kind.

Mijn dochter Megan zit sinds april 2017 bij de Schavuiten. Megan heeft een heel zeldzaam syndroom. Ze heeft onder andere last van voedingsproblemen (ze heeft een sonde), slappe spierspanning, een rug vol hernia’s en wat uiterlijke kenmerken. Ze loopt vooral fysiek erg achter. Een reguliere opvang was daarom geen optie.

Bij de Schavuiten zit ze helemaal op haar plek!

Ondanks haar beperkingen leert ze zo enorm veel en snel. Ze leert met andere kinderen omgaan en ze leert ook van ze. Zowel de verpleegkundigen als de pedagogische medewerkers zijn erg bekwaam én niet geheel onbelangrijk: superlief.

Ik laat Megan elke dag met een gerust hart achter.

Een zorgkind brengt enorm veel stress, gedoe en zorgen met zich mee. De Schavuiten neemt dat zoveel mogelijk bij de ouders weg. Want niet alleen zorgen ze voor onze kinderen, ze hebben een hoop kennis. Met die kennis heb jij de handvatten om andere zaken rondom de zorg van jouw kind op te pakken.

Het is bijna niet mogelijk: maar maak je geen zorgen.

Jouw kind wordt vast een hele goede Schavuit!

Groetjes,  De mama van Schavuit Megan

Inmiddels is Megan vanuit de Schavuiten doorgegroeid.

 

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!