Over ons Wie zijn wij en hoe werken wij?

Hoe werken wij?

Bij verpleegkundig kinderdagverblijf De Schavuiten werken wij vanuit de de filosofie dat de vraag wat het kind nodig heeft centraal staat. Wij streven continu naar een zo hoog mogelijk niveau van zorg en opvang. Iedereen binnen de Schavuiten wordt gewaardeerd om wat hij/zij is. Ieder individu is voor ons uniek. Samen staan we sterk!

Op de volgende pagina’s beschrijven wij onze visie op verpleegkundige en reguliere kinderopvang, hoe wij deze visie hebben vastgelegd in vier uitgangspunten en hoe deze uitgangspunten verder zijn uitgewerkt in ons beleid en onze werkwijze.

Het kind vooral kind laten zijn.

Het kan erg moeilijk zijn om een kind los te laten, zeker als het een kind is dat extra zorg nodig heeft. Je moet een kind al van jongs af aan het gevoel geven dat het begrepen, gewaardeerd en bemind wordt.

Het kind moet zich op zijn gemak en welkom voelen. Een goede omgeving is prikkelend en uitdagend en nodigt uit om op onderzoek uit te gaan. Een kind moet zoveel mogelijk zelf ontdekken en doet dit door te leren van en met andere kinderen.

Wij willen daarom graag dat de kinderen wanneer dit mogelijk is, met elkaar spelen. Alleen hierdoor leren zij rekening te houden met elkaar en leren zij begrijpen wat de beperkingen van een ander, en die van henzelf zijn.

 

Extra informatie

GGD rapport is te vinden op de bladzijde van Leiden

clientenraad

geschillencommissie zorg

Kenniscentrum palliatieve kindzorg  https://www.kinderpalliatief.nl/home

Wij hanteren de governance code zorg 2017

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!