Over ons Wie zijn wij en hoe werken wij?

Hoe werken wij?

Bij verpleegkundig kinderdagverblijf de Schavuiten werken wij vanuit de de filosofie dat de vraag wat het kind nodig heeft centraal staat. Wij streven continu naar een zo hoog mogelijk niveau van zorg en opvang. Iedereen binnen de Schavuiten wordt gewaardeerd om wat hij/zij is. Ieder individu is voor ons uniek. Samen staan we sterk!

Op de volgende pagina’s beschrijven wij onze visie op verpleegkundige en reguliere kinderopvang, hoe wij deze visie hebben vastgelegd in vier uitgangspunten en hoe deze uitgangspunten verder zijn uitgewerkt in ons beleid en onze werkwijze.

Het kind vooral kind laten zijn.

Het kan erg moeilijk zijn om een kind los te laten, zeker als het een kind is dat extra zorg nodig heeft. Wij vinden dat je een kind al van jongs af aan het gevoel moet geven dat het begrepen, gewaardeerd en bemind wordt.

Het kind moet zich op zijn gemak en welkom voelen. Een goede omgeving is prikkelend en uitdagend en nodigt uit om op onderzoek uit te gaan. Een kind moet zoveel mogelijk zelf ontdekken en doet dit door te leren van en met andere kinderen.

Wij willen daarom graag dat de kinderen, wanneer dit mogelijk is, met elkaar spelen. Alleen hierdoor leren zij rekening te houden met elkaar en leren zij begrijpen wat de beperkingen van een ander, en die van henzelf zijn.

 

Extra informatie

Wij vinden het belangrijk om kwalitatief goede zorg te leveren waarbij het belang van de cliënten altijd voorop staat. We zijn elke dag bezig onze zorg kwalitatief hoog te houden en als het even kan nog beter te maken. Op basis van informatie van onze cliënten en in samenwerking met o.a. zorgverzekeraars hebben wij normen opgesteld waaraan onze dienstverlening moet voldoen.

Jaarlijks wordt onze zorg aan deze normen getoetst en als het nodig is passen we onze processen en werkwijze aan. Zo zorgen we ervoor dat onze zorg- en dienstverlening steeds wordt verbeterd.

Bekijk onderstaande documenten om meer inzicht te krijgen in hoe wij de kwaliteit waarborgen:

GGD rapport 2023

clientenraad

geschillencommissie zorg

Rapport externe audit 2023

Geschilvrijbrief Geschillencommissie 2022

Kenniscentrum palliatieve kindzorg  https://www.kinderpalliatief.nl/home

Wij hanteren de governance code zorg

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!