Dagindeling Morgen en middag

Dagindeling

De dagindelingĀ op de Schavuiten is altijd dezelfde. Dit schept duidelijkheid voor de kinderen. De dag start met het gezamenlijke tafelmoment om 9.30. Hierdoor is het dan ook wenselijk dat ouders hun kind voor dit tijdstip gebracht hebben.

Morgen

Er wordt voor en met de kinderen een liedje gezongen en de foto’s van de kinderen en de leidsters van die dag worden op het pictogrammen bord gehangen. Hierna gaan de leidsters samen met de kinderen de dag doornemen tot aan de lunch met behulp van de pictogrammen waarna ook deze op het bord komen en ondersteunende gebaren.

De kinderen krijgen drinken en wat eten. Hierna wordt er voorgelezen of er worden liedjes gezongen. De eerste kinderen gaan of naar het toilet of krijgen een schone luier. Dan is het tijd voor een activiteit. Dit kan van alles zijn, van verven tot knippen/plakken aan toe. Maar ook is er nog tijd om lekker naar buiten te gaan.

Lunch

Rond de klok van 11.30 gaan de kinderen lunchen en naar bed als zij nog een middagslaapje nodig hebben.

Middag

Na het middagslaapje wordt het laatste stukje van de dag doorgesproken met de kinderen en worden deze pictogrammen op het bord gehangen.

Hierna gaan de kinderen fruit eten en wat drinken. Dan is het tijd voor nog wat leuke activiteiten en lekker buitenspelen. De eerste kinderen worden na 16.00 al weer opgehaald. De kinderen die langer blijven krijgen rond 17.00 nog een soepstengel en wat drinken. Op de groep zijn er in principe vaste momenten dat de kinderen verschoond worden. Kinderen die zindelijk zijn worden dan ook gevraagd of ze naar het toilet willen en uiteraard mogen ze tussendoor naar het toilet als ze dit zelf aangeven.

Voor de baby’s geldt dat het ritme van het kind wordt gevolgd.

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!