Dagindeling Morgen en middag

Dagindeling

De dagindeling op de Schavuiten is altijd hetzelfde. Dit schept duidelijkheid voor de kinderen. De dag start met het gezamenlijke tafelmoment om 9.30 uur. Wij vinden het dan ook fijn en belangrijk dat ouders hun kind voor dit tijdstip gebracht hebben.

Ochtend

Deze start met het samen met de kinderen zingen van een liedje. Daarna worden de foto’s van de kinderen en de leidsters van die dag op het pictogrammen bord gehangen. Vervolgens nemen de leidsters samen met de kinderen het ochtendprogramma door met behulp van pictogrammen en ondersteunende gebaren waarna ook deze pictogrammen op het bord komen te hangen.

Nu iedereen weet wie er vandaag op de groep zit krijgen de kinderen wat te drinken en te eten. Hierna wordt of voorgelezen of worden liedjes gezongen en gaan de eerste kinderen of naar het toilet of krijgen een schone luier. Dan is het tijd voor een activiteit. Dit kan van alles zijn, van verven tot knippen/plakken aan toe. Maar ook is er nog tijd om lekker naar buiten te gaan.

Lunch

Rond de klok van 11.30 uur gaan de kinderen lunchen en naar bed als zij nog een middagslaapje nodig hebben.

Middag

Na het middagslaapje wordt het laatste stukje van de dag doorgesproken met de kinderen en worden deze pictogrammen op het bord gehangen.

Hierna gaan de kinderen fruit eten en wat drinken. Dan is het tijd voor nog wat leuke activiteiten en lekker buitenspelen. De eerste kinderen worden na 16.00 uur al weer opgehaald. De kinderen die langer blijven krijgen rond 17.00 uur nog een soepstengel en wat drinken. Op de groep zijn er in principe vaste momenten dat de kinderen verschoond worden. Kinderen die zindelijk zijn worden dan ook gevraagd of ze naar het toilet willen en uiteraard mogen ze tussendoor naar het toilet als ze dit zelf aangeven.

Voor de baby’s geldt dat het ritme van het kind wordt gevolgd.

 

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!